Verpleeghuiszorg

Woont u nog thuis, maar heeft u meer zorg- en medische begeleiding nodig? Heeft u dementie, de ziekte van Parkinson of andere gezondheidsproblemen? Dan kunt u ervoor kiezen om tijdelijk of permanent te verhuizen naar een verpleeghuis. Wij gaan graag met u in overleg om uw wensen en mogelijkheden in kaart te brengen.

Wanneer komt u in aanmerking voor een verhuizing naar het verpleeghuis?

Als het voor u niet meer mogelijk is thuis te functioneren, dan komt u in aanmerking voor een permanente woonvorm bij Zorggroep Groningen. Hiervoor is een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Uw mantelzorger, huisarts, neuroloog of andere behandelaar kan deze aanvragen.

Verpleeghuiszorg bij Zorggroep Groningen

Wij hebben verschillende locaties waar u terecht kunt voor verpleeghuiszorg:

 

Verpleeghuiszorg in Maartenshof

In het verpleeghuis van Maartenshof zijn 23 woningen. Ons uitgangspunt is ‘kleinschalig wonen’. Elke woning biedt ruimte voor 8 bewoners. U heeft een eigen woon/slaapkamer en een gedeelde badkamer met één andere bewoner. In de gemeenschappelijke huiskamer eet u gezamenlijk met de andere bewoners. In het verpleeghuis in Maartenshof kunt u terecht als u moet revalideren, als u de ziekte van Parkinson heeft of als u psychogeriatrische klachten of somatische klachten heeft. Wij geven u de zorg die u nodig heeft. Natuurlijk kunt u gebruik maken van alle faciliteiten van Maartenshof. Wilt u deelnemen aan activiteiten? U bent van harte welkom.

Verpleeghuiszorg in Bloemhof

Op de afdeling Lindenhof, gelegen in onze locatie Bloemhof, zijn 6 woningen voor 6 tot 7 cliënten. Hiervan zijn er 2 bestemd voor onze cliënten met lichamelijke (somatische) klachten en 4 voor cliënten met psychogeriatrische klachten. Hier heeft u een eigen slaapkamer met een gedeelde badkamer en toilet. Er is een gemeenschappelijke huiskamer met keuken. Elke woning heeft een vast team medewerkers. Samen met de cliënten runnen zij het huishouden. De warme maaltijden koken we zelf. Dat geldt ook voor de was, het strijkwerk en allerlei andere huishoudelijke werkzaamheden. U kunt verder gebruik maken van alle faciliteiten van Bloemhof.

Verpleeghuiszorg in Innersdijk

In Innersdijk zijn 3 afdelingen voor psychogeriatrische cliënten: Hankemaborg, Menkemaborg en Ennemaborg. Elke afdeling heeft 2 sfeervolle huiskamers. De inrichting en uitstraling zijn huiselijk. Daarnaast heeft u uw eigen kamer met geschakeld sanitair.

In Innersdijk vinden wij het heel belangrijk om aan te sluiten bij uw gewoontes en wensen. Alle afdelingen bieden wonen, zorg en welzijn. Ze zijn geschikt voor bewoners in alle stadia van dementie of andere psychogeriatrische aandoeningen. Zo willen we voorkomen dat u, als uw gezondheid achteruit gaat, nogmaals moet verhuizen.

Naast zorg, is er in Innersdijk ook ruimte voor ontspanning. Bijzonder hier is de zintuigactiveringsruimte, speciaal voor bewoners met dementie. In een sfeervolle omgeving worden uw zintuigen geprikkeld door verschillende middelen en materialen. Daarnaast kunt u uiteraard gebruik maken van alle faciliteiten van Innersdijk zoals de Brasserie. Bent u aan het revalideren of heeft u lichamelijke (somatische) klachten? Als u het leuk vindt, kunt u deelnemen aan de centrale activiteiten. Bezoek ontvangen? Uw familie of vrienden zijn welkom, ook om te blijven overnachten.

 

Verpleeghuiszorg in A.G. Wildervanck

In A.G. Wildervanck is een verpleegunit met 4 woningen voor psychogeriatrische cliënten. Hier verlenen we kleinschalige zorg. We willen uw omgeving zo huiselijk mogelijk maken. Dat betekent dat u een eigen slaapkamer heeft en een gezamenlijke huiskamer. Per afdeling zijn er 2 badkamers. Naast het verkrijgen van de juiste zorg, kunt u gebruik maken van alle faciliteiten van A.G. Wildervanck. Of, als u dat wenst, deelnemen aan onze activiteiten.

Eén van de verpleegafdelingen in A.G. WIldervanck is belevingsgericht ingericht met een eigen voordeur, brievenbus, bakstenen muren, een ouderwets gezellige huiskamer en een Winkel van Sinkel waar cliënten producten van vroeger kunnen halen. De inrichting van de woonomgeving is bepalend voor de beleving door dementerende ouderen. Geur, kleur, gevoel en het zien van herkenbare objecten levert een belangrijke bijdrage in de beleving van die omgeving. Uit onderzoek van dr. Anneke van der Plaats blijkt dat een dementerende oudere beter gaat functioneren in een voor hem gunstige leefomgeving en daardoor tot meer in staat is dan vaak gedacht wordt.