Parkinson Wonen

Parkinson is een vervelende ziekte, die zeer complexe zorg behoeft. Zorggroep Groningen is specialist op het gebied van parkinsonzorg. Wij bieden zorg en behandeling onder één dak op onze locatie Maartenshof. Ook als thuis wonen niet langer gaat, zijn we er graag voor u. Voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben is er Parkinson Wonen; een woonvorm volledig ingericht op mensen met de ziekte van Parkinson.

Wonen

De Parkinson Wonen afdeling heeft drie woningen. Op elke woning wonen acht mensen met de ziekte van Parkinson. Er is een gezamenlijke huiskamer waar u gebruik van kunt maken en u heeft een eigen kamer. Deze kamer kunt u inrichten zoals dat voor u goed voelt, hierbij natuurlijk wel rekening houdend met uw situatie. Bezoek is altijd welkom. Wilt u het in verband met de rustmomenten wel laten weten als u na 21.00 uur nog bezoek krijgt? We hopen dat u zich thuis voelt in de huiselijke en vertrouwde sfeer van Parkinson Wonen. 

Het zorgteam

Op Parkinson Wonen staat ons zorgteam 24 uur per dag voor u klaar. Zowel het zorgteam als de behandelaars zijn geschoold door ParkinsonNet, een landelijk netwerk gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met Parkinson. Zij helpen u met medicijnen en de apomorfine- en duodopapompen. Uiteraard zijn ze bekend met de ongemakken van deze ziekte en weten ze hoe hier mee om te gaan.

Zorg

Uw zorgteam bestaat uit verzorgenden en verpleegkundigen. Een verpleegkundige coördineert de zorg op de woning. Aan de hand van uw dossier en indicatie bespreken we samen met u welke zorg en behandeling het beste bij u past. Dit doen we tijdens een zorgleefplangesprek, dat twee keer per jaar plaatsvindt. De betrokken behandelaren vormen een behandelteam en stellen samen een zorg- en behandelplan voor u op. Hierin staat welke individuele- en groepstherapieën we gaan inzetten. De specialist ouderengeneeskunde bezoekt u regelmatig en houdt oog op uw situatie.

Behandeling

Uw behandelingen vinden plaats in Maartenshof. Onze specialisten van het Expertise Behandelcentrum zijn specifiek geschoold in behandelingen voor de ziekte van Parkinson. Ze bieden gerichte zorg aan zoals:

Daarnaast is er een Parkinson Consulent die u bij staat met raad en daad. Ook als u palliatieve zorg nodig heeft, verlenen wij dit op de Parkinson Wonen afdeling.

Dagindeling Parkinson Wonen

Om u structuur te geven zijn er vaste gezamenlijke momenten op de dag, zoals het ontbijt, lunch en avondeten. Natuurlijk zijn er behandelingen, afspraken en andere activiteiten. De rest van de dag kunt u naar wens invullen. Zorggroep Groningen biedt tal van faciliteiten en activiteiten. Er is een brasserie, een bibliotheek, een winkel, kapsalon en een pedicure. Ook organiseren we wekelijks verschillende (recreatieve) activiteiten. U bepaalt zelf wat u wilt doen, want uw privacy en welbevinden staan bij ons voorop.

Wanneer komt u in aanmerking voor Parkinson Wonen?

U komt in aanmerking voor een permanente woonvorm bij Zorggroep Groningen wanneer het thuis niet langer gaat. U heeft hiervoor een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Uw mantelzorger, huisarts, neuroloog of andere behandelaar kan deze aanvragen.