Parkinson Long Stay

Parkinson is een vervelende ziekte. Naast het bekende beven van armen en benen worden uw klachten in de loop van de jaren vaak erger. Misschien heeft u last van vergeetachtigheid of moeite met het houden van overzicht. Als er een moment komt dat u echt hulp nodig heeft, dan zijn wij er graag voor u. Zorggroep Groningen is dé specialist in parkinsonzorg. Wij bieden u zorg en behandeling onder één dak op onze locatie Maartenshof. Als u niet meer thuis kunt wonen, kunt u terecht in de Parkinson Long Stay. Dit is een speciale woonvorm wanneer thuis wonen echt niet meer mogelijk is.

Wanneer komt u in aanmerking voor de Parkinson Long Stay?

Als het voor u niet meer mogelijk is thuis te functioneren, dan komt u in aanmerking voor een permanente woonvorm bij Zorggroep Groningen. We noemen dat de Long Stay. Hiervoor is een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Uw mantelzorger, huisarts, neuroloog of andere behandelaar kan deze aanvragen.

Long Stay bij Zorggroep Groningen

Bij aankomst krijgt u een persoonlijk begeleider en een Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV’er). De EVV’er is uw vaste aanspreekpunt die de zorg en psychosociale begeleiding coördineert. Aan de hand van uw dossier, uw indicatie en na overleg met u, bespreken we welke behandeling het beste bij u past. Dit doen we tijdens een multidisciplinair overleg. We vormen een behandelteam en stellen een zorg- en behandelplan op. Hierin staat welke individuele- en groepstherapieën we voor u inzetten. De specialist ouderengeneeskunde bezoekt regelmatig de Long Stay en houdt oog op uw situatie.

Behandelingen Parkinson Long Stay

Uw behandelingen vinden plaats in Maartenshof. Onze specialisten van het Expertise Behandelcentrum zijn specifiek geschoold in behandelingen voor de ziekte van Parkinson. Ze bieden gerichte zorg aan zoals:

Ook als u palliatieve zorg nodig heeft, verlenen wij dit op de Parkinson Long Stay.

Verblijven op de Parkinson Long Stay van Zorggroep Groningen

Misschien is verhuizen naar de Long Stay afdeling een grote stap voor u, of voor uw mantelzorger. We hopen dat u zich thuis voelt in de huiselijke en vertrouwde sfeer op de Long Stay. U bent de bewoner en dat betekent dat u uw kamer inricht zoals dat voor u goed voelt, hierbij natuurlijk wel rekening houdend met uw situatie. Uw familie, vrienden en mantelzorgers zijn bij u te gast. Ze zijn altijd welkom, op elk moment van de dag. Wilt u wel rekening houden met ons rustmoment na 21.00 uur?

Dagindeling Longstay

Om u structuur te bieden zijn er vaste gezamenlijke momenten op de dag: ontbijt, lunch, avondeten. Natuurlijk zijn er behandelingen, afspraken en andere activiteiten. Maar, als u dat wenst, dan vult u de rest van de dag zelf in. Zorggroep Groningen heeft tal van faciliteiten en activiteiten. Zoals een brasserie, een winkel, kapsalon en een pedicure. Ook organiseren we wekelijks verschillende (recreatieve) activiteiten. U bepaalt wat u wilt doen. Want uw privacy en welbevinden staan voorop.

Geschoolde en ervaren medewerkers

De EVV’ers en behandelaars op de parkinsonwoningen zijn allemaal geschoold door ParkinsonNet, een landelijk netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van cliënten met Parkinson. Zij helpen u met medicijnen, de apomorfine- en duodopapompen. Uiteraard zijn ze bekend met de ongemakken van deze ziekte en weten ze hoe hier mee om te gaan. En, als u het nodig heeft is onze hulp 24 uur per dag voor u beschikbaar.