Revalidatiezorg

Mensen die een medisch specialistische behandeling hebben ondergaan, kunnen met goede revalidatie beter en sneller herstellen. Dat maakt het mogelijk langer zelfstandig te blijven wonen en actief te blijven. Deze revalidatiezorg noemen we geriatrische revalidatiezorg (GRZ). GRZ richt zich niet alleen op de behandeling van de aandoening maar ook op andere, vaak aanwezige, chronische aandoeningen. We zijn gespecialiseerd in neurorevalidatie, orthopedie (trauma en electief) en amputatie, maar ook voor andere revalidatietrajecten kunt u bij ons terecht. De gehele revalidatieperiode staat in het teken van een verantwoorde terugkeer naar huis. U revalideert op onze locatie Maartenshof in Groningen.

 

Wanneer geriatrische revalidatie?

Revalideren is vaak nodig als u een medisch specialistische behandeling heeft ondergaan. Bijvoorbeeld na een:

  • hersenbloeding of beroerte (CVA)
  • nieuwe heup of knie
  • (heup)breuk of ongeval
  • amputatie
  • periode van ziekte en u nog niet bent aangesterkt om naar huis te gaan (infectie, COPD, hartproblemen, kanker of een neurologische aandoening zoals Parkinson) 

Met goede revalidatie herstelt u beter en sneller.

Behandeling via het Expertise Behandelcentrum

De specialisten van ons Expertise Behandelcentrum voeren de behandelingen uit. Zij hebben veel kennis en ervaring in geriatrische revalidatiezorg. In ons Expertise Behandelcentrum is een specialist ouderengeneeskunde werkzaam, maar ook tal van andere behandelaars:

Het revalidatietraject

Het revalidatietraject is erop gericht om u zo snel mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Centraal staan de wensen die u wilt bereiken. Het behandelprogramma is intensief en altijd maatwerk. Vaak zijn fysiotherapie, ergotherapie en logopedie de hoofd onderdelen van uw revalidatie. Dat kan zowel op individuele basis zijn als in groepsverband. De duur van het de revalidatieperiode hangt af van uw diagnose en behandelplan.

Verblijven in Maartenshof

In het vernieuwde Revalidatiecentrum Maartenshof, verblijven cliënten in een gastvrije omgeving, met grote kamers en veel privacy, zoals een eigen douche en toilet. De faciliteiten in Maartenshof bieden alles voor een aangenaam verblijf. De locatie is goed bereikbaar in het zuiden van de stad Groningen. Bekijk de foto's om een indruk te krijgen.

Na de revalidatie

Als u de revalidatieperiode is afgelopen dan keert u in de meeste gevallen terug naar uw oude woonsituatie. Heeft u nog mantelzorg of professionele hulp nodig? Dan is het mogelijk de revalidatie vanuit thuis voort te zetten bij onze behandelaren van het Expertise Behandelcentrum. Zorggroep Groningen regelt dan, samen met u, hulpmiddelen of voorzieningen. Is terugkeren naar huis niet meer mogelijk? Dan adviseren en ondersteunen wij u bij het vinden van een woonomgeving die bij u past.

In aanmerking komen voor geriatrische revalidatiezorg

Per 1 januari 2013 is geriatrische revalidatie onderdeel van de Zorgverzekeringswet. Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten vanuit de basisverzekering. Meer informatie over de vergoeding van de revalidatiezorg en het eigen risico, vindt u in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.