Revalidatiezorg voor ouderen

Mensen die een medisch specialistische behandeling hebben ondergaan, kunnen met goede revalidatie beter en sneller herstellen. Dat maakt het mogelijk langer zelfstandig te blijven wonen en actief te blijven. Deze revalidatiezorg noemen we geriatrische revalidatiezorg (GRZ). GRZ richt zich niet alleen op de behandeling van de aandoening maar ook op andere, vaak aanwezige, chronische aandoeningen. Bij ons zijn cliënten snel weer op de been. De gehele revalidatieperiode staat in het teken van een vlotte terugkeer naar huis.

We zijn gespecialiseerd in neurorevalidatie, orthopedie (trauma en electief) en amputatie.

Wanneer geriatrische revalidatie?

Geriatrische revalidatie is er als u zelfstandig of in een verzorgingshuis woont en een medisch specialistische behandeling heeft ondergaan. Bijvoorbeeld na een:

  • hersenbloeding of beroerte (CVA)
  • nieuwe heup of knie
  • (heup)breuk of ongeval
  • amputatie
  • ziekteperiode (infectie, COPD, hartproblemen, kanker, na een operatie of een neurologische aandoening zoals Parkinson) 

Behandeling via het Expertise Behandelcentrum

De specialisten van ons Expertise Behandelcentrum voeren de behandelingen uit. Zij hebben veel kennis en ervaring in geriatrische revalidatiezorg. In ons Expertise Behandelcentrum is een specialist ouderengeneeskunde werkzaam, maar ook tal van andere behandelaars:

Het revalidatietraject

Het revalidatietraject is erop gericht om u zo snel mogelijk zelfstandig te laten functioneren en de wensen die u wilt bereiken. Het behandelprogramma is intensief en altijd maatwerk. De accenten liggen op fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Dat kan zowel op individuele basis zijn als in groepsverband. De duur van het traject hangt af van uw diagnose en behandelplan.

Verblijven in Maartenshof

In het vernieuwde Revalidatiecentrum Maartenshof, verblijven cliënten in een gastvrije omgeving, met grote kamers en veel privacy, zoals een eigen douche en toilet. De faciliteiten in Maartenshof bieden alles voor een aangenaam verblijf. De locatie is goed bereikbaar in het zuiden van de stad Groningen. Bekijk de foto's om een indruk te krijgen.

Na de revalidatie

Als u de revalidatieperiode is afgelopen dan keert u in de meeste gevallen terug naar uw oude woonsituatie. Heeft u nog mantelzorg of professionele hulp nodig? Dan is het mogelijk de revalidatie vanuit thuis voort te zetten bij onze behandelaren van het Expertise Behandelcentrum. Zorggroep Groningen regelt dan, samen met u, hulpmiddelen of voorzieningen. Is terugkeren naar huis niet meer mogelijk? Wij adviseren en ondersteunen u bij het vinden van een woonomgeving die bij u past.

In aanmerking komen voor geriatrische revalidatiezorg

Per 1 januari 2013 is geriatrische revalidatie onderdeel van de Zorgverzekeringswet. Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten vanuit de basisverzekering. Meer informatie over de vergoeding van de revalidatiezorg en het eigen risico, vindt u in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.