A.G. Wildervanck

A.G. Wildervanck is een woonvorm voor ouderen die 24 uur per dag zorg nodig hebben. De zorg is gericht op mensen met psychogeriatrische en somatische klachten.

In A.G. Wildervanck zijn verschillende woonvormen. Er zijn appartementen waar men zelfstandig woont en zorg kan ontvangen. U heeft een eigen woonkamer, met keuken, badkamer en toilet. Indien dit voor u van toepassing is, bieden wij de mogelijkheid om naar een dagzorgbesteding te gaan. Hier krijgt u zorg, aandacht en activiteiten aangeboden in een kleinschalig en huiselijk karakter.

Een viertal ‘woningen’ zijn opgezet volgens het concept kleinschalig zorg verlenen, voor in totaal dertig psychogeriatrische cliënten.

Op twee woningen verblijven zeven cliënten. U heeft een eigen woonkamer, met keuken, badkamer en toilet. Er is een gemeenschappelijke woonkamer met keuken waar gezamenlijk gekookt wordt.

Op de andere twee woningen verblijven acht cliënten. U heeft een eigen slaapkamer, een gedeelde badkamer en toilet. Er is een gemeenschappelijke woonkamer met keuken waar gezamenlijk gekookt wordt. De eerste etage van deze woningen is volledig belevingsgericht ingericht. De tweede etage wordt in 2017 ook zo heringericht.

De activiteitenbegeleiders organiseren samen met een groep enthousiaste vrijwilligers en de 'Stichting Recreatie Activiteiten' dagelijks diverse recreatieve, bewegings- en ontspanningsactiviteiten. Ook buurtbewoners zijn daarbij van harte welkom. Er staan ook beweegtoestellen in de beweegtuin.

Op de kleinschalige afdelingen worden activiteiten georganiseerd in groepsverband maar ook individueel. Individuele activiteiten worden ook aangeboden aan cliënten die in de zelfstandige appartementen wonen. Alle activiteiten worden uitgevoerd of aangestuurd door activiteitenbegeleiders en ondersteund door vrijwilligers en/of mantelzorgers.

Rond A.G. Wildervanck zijn twee typen aanleunwoningen gesitueerd, die door Vestia worden verhuurd en beheerd.

Voor uw behandelingen hoeft u niet ver te gaan. In A.G. Wildervanck zit een vestiging van het Expertise Behandelcentrum. Daar vindt u onze artsen en therapeuten. En als u zin heeft in iets anders, dan vindt u volop afleiding bij onze activiteiten óf in het gezellige bruine café.