Ik wil revalideren

Zorggroep Groningen is de nummer 1 van het noorden in revalidatiezorg voor ouderen. Bij ons revalideren jaarlijks zo'n 1.000 cliënten na een ziekenhuisopname of een medisch specialistische ingreep. Wij hebben veel kennis en ervaring met revalideren voor ouderen en zijn gespecialiseerd in revalidatie na een hersenbloeding of beroerte (CVA), amputatie en revalidatie na een heup- of knieoperatie. De hele revalidatieperiode staat in het teken van het vergroten van uw zelfredzaamheid en een verantwoorde terugkeer naar huis. Samen met u werken we graag aan uw herstel.

Lijdt u aan de ziekte van Parkinson of heeft u last van een andere chronische aandoening? Ook dan staat Zorggroep Groningen voor u klaar.

Verschillende behandelingen bij revalidatie

Tijdens de revalidatie wordt u begeleid door de medewerkers van ons Expertise Behandelcentrum. Naast de specialist ouderengeneeskunde hebben wij tal van andere behandelaars. Zoals:

De behandelaars van het EBC staan klaar om u zo goed mogelijk te helpen, zodat u zo snel en goed mogelijk weer zelfstandig kunt functioneren en naar huis kunt.

Hoe ziet mijn revalidatietraject eruit?

U krijgt eerst een intake met onze arts. Daarna beginnen we met de revalidatie. Na een week bespreken we samen de resultaten. Met deze resultaten en met uw eigen doelen, stellen we een individueel behandelplan vast. Hierin staat vermeld hoe we de resultaten gaan bereiken en uw verwachte ontslagdatum.

Hoe verder als uw revalidatietraject is afgerond?

Als u de doelen van uw behandelplan heeft behaald, dan zit de revalidatie er op en kunt u weer naar huis. Misschien heeft u dan nog ondersteuning nodig. In dat geval stellen we samen een vervolgtraject op. Zo kunt u gebruik maken van hulpmiddelen en therapieën.

De locatie voor revalidatie

Wij bieden onze geriatrische revalidatiezorg aan op onze locatie Maartenshof in Groningen aan. Hier zijn de specialisten van ons Expertise Behandelcentrum aanwezig. Op de vernieuwde revalidatieafdelingen verblijven cliënten in een gastvrije omgeving, met grote kamers en veel privacy, zoals een eigen douche en toilet. De faciliteiten in Maartenshof bieden alles voor een aangenaam verblijf. De locatie is goed bereikbaar in het zuiden van de stad Groningen.