Verzorgingshuis

Als het u door ziekte of ouderdom niet meer lukt om zelfstandig te wonen, zelfs niet met hulp van uw naasten, kunt u in aanmerking komen voor een woning in een verzorgingshuis. Op de locaties van Zorggroep Groningen ondersteunen we u. We bieden de zorg die u wenst.

Wanneer komt u in aanmerking voor een verhuizing naar het verzorgingshuis?

Als het voor u niet meer mogelijk is thuis te functioneren, dan komt u in aanmerking voor een permanente woonvorm bij Zorggroep Groningen. Hiervoor is een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Uw mantelzorger, huisarts, neuroloog of andere behandelaar kan deze aanvragen.

Wonen in een verzorgingshuis van Zorggroep Groningen

Zorggroep Groningen heeft verschillende locaties die beschikken over een verzorgingshuis:

  • Bloemhof
  • A.G. Wildervanck

Verzorgingshuis Bloemhof

Bloemhof lijkt een dorpje op zich. Een aantal overdekte straten waaraan ongeveer 80, voor ouderen aangepaste, appartementen staan. Speciaal voor als u ondersteuning nodig heeft, maar wel zolang mogelijk zelfstandig wilt blijven. U bepaalt waarvoor u extra zorg nodig heeft en onze medewerkers helpen u daarbij. Ieder appartement heeft een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een ruime douche/toilet gelegenheid. Binnen Bloemhof kunt u, als u dat wenst, gebruik maken van de faciliteiten zoals een fysiotherapieruimte, een luxe badruimte, een winkeltje en een kapsalon. Uiteraard bent u vrij om te gaan en te staan, waar en wanneer u wilt. We hebben ook gelegenheid voor (echt)paren om samen te wonen. Wilt u samen met uw partner bij ons komen wonen? Dat kan wanneer u beiden over een geldige indicatie beschikt. Ook is samenwonen onder bepaalde voorwaarden mogelijk wanneer slechts één van de partners over een geldige Wlz-indicatie beschikt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Informatiepunt van Zorggroep Groningen.

Verzorgingshuis A.G. Wildervanck

A.G. Wildervanck in Veendam is een verzorgingshuis voor ouderen aangevuld met huishoudelijke en lichamelijke zorg. Dit betekent dat u aangeeft of u ondersteuning nodig heeft, maar ook hoeveel ondersteuning dat moet zijn. Afhankelijk van uw zorgvraag, hebben wij de beste oplossing. Ieder appartement heeft een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een ruime douche/toilet gelegenheid. Misschien wilt u zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar wel met zorg dichtbij. Of u wilt juist meer zorg ontvangen? In alle gevallen staan wij voor u klaar. Als u dat wenst kunt u gebruik maken van alle faciliteiten van A.G. Wildervanck. We hebben ook gelegenheid voor (echt)paren om samen te wonen. Wilt u samen met uw partner bij ons komen wonen? Dat kan wanneer u beiden over een geldige indicatie beschikt. Ook is samenwonen onder bepaalde voorwaarden mogelijk wanneer slechts één van de partners over een geldige Wlz-indicatie beschikt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Informatiepunt van Zorggroep Groningen.