Somatiek Long Stay

Veel mensen krijgen op oudere leeftijd last van lichamelijke klachten. Soms zijn de klachten zo erg, dat u niet meer thuis kunt wonen. U heeft permanente zorg en behandeling nodig. Dan kunt u terecht op de Somatiek Long Stay van Zorggroep Groningen. Hier krijgt u 24 uur per dag deskundige verpleging en behandeling in een beschermde woonomgeving.

Wanneer komt u in aanmerking voor de Somatiek Long Stay?

Als het voor u niet meer mogelijk is thuis te functioneren, dan komt u in aanmerking voor een permanente woonvorm bij Zorggroep Groningen. We noemen dat de Long Stay. Hiervoor is een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Uw mantelzorger, huisarts, neuroloog of andere behandelaar kan deze aanvragen.

Behandelingen Somatiek Long Stay

Lichamelijk en psychische klachten hangen nauw met elkaar samen. Als u zich veel zorgen maakt over uw ziekte of aandoening kan dat angst tot gevolg hebben. Het niet meer mobiel zijn, kan leiden tot eenzaamheid of depressie. Daarom kijken wij bij Zorggroep Groningen altijd naar uw algehele gezondheid. Via ons Expertise Behandelcentrum bieden wij u verschillende soorten zorg aan:

Verblijven op de Somatiek Long Stay van Zorggroep Groningen

Op onze locaties Maartenshof, Innersdijk en onze locatie Bloemhof hebben wij een afdeling voor somatische cliënten. Hier zijn we gespecialiseerd in langdurige verpleeghuiszorg. We begrijpen dat verhuizen naar de Long Stay afdeling een grote stap voor u kan zijn, of voor uw mantelzorger. We hopen dat u zich snel thuis voelt. U bent de bewoner en dat betekent dat u uw kamer inricht zoals dat voor u goed voelt. Uw familie, vrienden en mantelzorgers zijn bij u te gast. Ze zijn altijd welkom, op elk moment van de dag.

Op onze afdeling heeft u altijd een eigen zit/slaapkamer en een gedeelde badkamer. De woonkamer en keuken deelt u met de overige bewoners. De inrichting en uitstraling van uw verblijf is warm en huiselijk. Wij hopen dat het voor u bijdraagt aan een ‘thuisgevoel’. Als het mogelijk is, dan kunt u zelf meewerken aan de dagelijkse huishouding.

Faciliteiten en activiteiten

Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Samen een spelletje doen, muziek luisteren of het voorlezen van de krant. Alles wat u prettig vindt. Onze activiteitenbegeleiders organiseren verschillende activiteiten. Als u mee wilt doen, bent u van harte welkom. U kunt ook gebruik maken van de centrale voorzieningen. Zo hebben Maartenshof, Innersdijk, A.G. Wildervanck en Bloemhof een gezellige brasserie.