Screening en observatie dementie

Denkt u dat u de ziekte van Alzheimer heeft, ofwel dementie? Of twijfelt uw partner of mantelzorger? Of ligt u in het ziekenhuis en geeft uw behandelend arts aan dat het goed is om u te laten testen? Zorggroep Groningen heeft een screeningsinstrument waarmee we u kunnen testen op dementie

Wanneer kom ik in aanmerking voor screening en observatie dementie?

Om in aanmerking te komen voor onze screening dementie heeft u een indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) of als u in het ziekenhuis verblijft van het DBC. DBC staat voor Diagnose Behandeling Combinatie een financieringssysteem dat de ziekenhuiszorg hanteert. De screening is niet leeftijdsgebonden.

Screening en observatie dementie bij Zorggroep Groningen

Om een goede diagnose te kunnen stellen, verblijft u voor een periode van ongeveer drie maanden op onze locatie Innersdijk. Hier krijgt u van ons de zorg die u nodig heeft. Tijdens uw verblijf observeren wij u en krijgt u diverse testen. De betrokken specialisten van ons Expertise Behandelcentrum zijn:

Na de diagnose

Er kan blijken dat u inderdaad dementie heeft. Dit is vaak een moeilijk bericht. Als u er behoefte aan heeft, gaan we graag met u in gesprek. Samen kijken we naar uw mogelijkheden.