Kwaliteitszorg voor parkinsonpatiënten

De deuren van ‘Punt voor Parkinson’ zijn geopend. Als resultaat van de samenwerkingsrelatie met het UMCG en het Martini Ziekenhuis, hebben we in 2016 de activiteiten op het gebied van parkinsonzorg in een formele samenwerking gegoten en op één fysieke plek geconcentreerd. Vanuit hier wordt nog gebouwd aan verdere kwaliteitsverhoging en uitbreiding van de mogelijkheden.

Goede samenwerkingsrelaties zijn van groot belang. Op basis hiervan hebben we in 2016 hard gewerkt aan de realisatie van een Parkinson expertisecentrum. Het UMCG, Martini Ziekenhuis en Zorggroep Groningen tekenden in februari 2016 de samenwerkingsovereenkomst om deze belofte waar te maken. Drie maanden later werden de deuren van ‘Punt voor Parkinson’ geopend op de begane grond in Maartenshof. Een specialistisch centrum dat centraal geïntegreerde multidisciplinaire zorg biedt aan parkinsonpatiënten in Groningen en wijde omgeving. In dit centrum hebben we de Parkinsonactiviteiten van de Groningse ziekenhuizen geconcentreerd in aansluiting op de klinische opnamemogelijkheden binnen Maartenshof.

Met de oprichting van de Coöperatie Punt voor Parkinson in september 2016 zijn we samen verder gaan bouwen om de keten van zorg rondom de Parkinsonpatiënt te verstevigen. In de coöperatie Punt voor Parkinson werken Medisch Centrum Leeuwarden, Noorderbreedte, Martini Ziekenhuis, UMCG en Zorggroep Groningen samen. Vanuit deze coöperatie starten we met specifieke opleidingen voor behandelaren die betrokken zijn bij patiënten met de ziekte van Parkinson en zal wetenschappelijk onderzoek gefaciliteerd worden. Momenteel is de Coöperatie hard aan het werk om tevens ‘Punt voor Parkinson Fryslân’ in Leeuwarden te realiseren. Op deze wijze kunnen we gezamenlijk als noordelijke zorginstellingen de beste zorg bieden voor parkinsonpatiënten.

>> Klik hier om terug te keren naar alle artikelen van de nieuwsbrief van het jaarverslag 2016