Organisatie

Zorggroep Groningen biedt intramurale complexe zorg. Dit is zorg voor een combinatie van specifieke lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen binnen de muren van onze locaties. Wij verlenen als grootste aanbieder van geriatrische revalidatie in het Noorden de beste zorg aan cliënten die herstellen van bijvoorbeeld een heup- of knieoperatie of een CVA. Ook kunt u bij ons terecht voor uitstekende zorg op het gebied van Parkinson, dementie en somatische klachten. Binnen Zorggroep Groningen hebben we een duidelijk beeld van de toekomstige (maatschappelijke) ontwikkelingen (visie) en hoe we hier de komende jaren in grote lijnen invulling aan willen geven (missie). Onze kernwaarden zijn de ziel van Zorggroep Groningen, ze zijn verweven in ons DNA. Zij zorgen ervoor dat wij echt onderscheidend zijn in de dagelijkse zorg voor onze cliënten.

 

Missie Zorggroep Groningen

Als je wereld kleiner wordt, lever je steeds meer in. Daarom doen wij er alles aan om onze cliënten terug te geven wat voor hen waardevol is. Dát is onze drive, daarvoor zetten onze mensen zich elke dag vol vuur in.

Door onze focus op complexe zorg zijn we er extra snel, handig en bekwaam in. En hebben we meer tijd, oog en aandacht voor ieder individueel mens. Hierdoor kunnen we samen met onze cliënten op zoek gaan naar wat waardevol is. Zodat we weten wat we onze cliënten terug moeten geven om hun leven zo waardig en prettig mogelijk te laten zijn. Wat we teruggeven hangt af van wat we samen met de cliënt aan het licht hebben gebracht. Denk aan: welbevinden, begrip, waardering, hobby, zingeving of perspectief. Het is hoe dan ook de aandacht en zorg waar onze cliënten behoefte aan hebben. Om hun wereld zo groot en prettig mogelijk te laten zijn.

Wij verrichten (complexe) zorg en eerstelijnszorg. We bieden onze cliënten zorgzaamheid, gastvrijheid en professionele ondersteuning. Dat doen wij in een kleinschalige vertrouwde woonomgeving.

Wij hebben niet alleen aandacht voor de zorg, maar ook voor de kleine dingen die onze cliënten gelukkig maken. Wij blijven onder alle omstandigheden altijd de mens zien. ‘Kan niet’ bestaat daarbij niet. Wij zoeken altijd naar een oplossing of alternatief.