Nieuwsbrief Revalidatiezorg voor ouderen - november 2017

Neurorevalidatie

De beste revalidatiezorg

Na een beroerte (CVA) kan een patiënt baat hebben bij revalidatie. Met de juiste behandeling en zorg is (gedeeltelijk) herstel mogelijk. Bij Zorggroep Groningen worden revalidanten optimaal behandeld en leren ze omgaan met de gevolgen van een CVA. Doel van de revalidatie is dat de cliënt weer datgene leert wat hij of zij wil kunnen en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven heeft.

De dagelijkse zorg als onderdeel van de revalidatie

Neurorevalidatie is een 24-uursconcept. Naast de behandelingen die de cliënt worden aangeboden, heeft de zorg een belangrijke rol bij de revalidatie. Rianne Hillenga (verzorgende IG) en mevrouw Darneviel (cliënt) vertellen samen over wat de zorg betekent tijdens haar herstel na een beroerte.

>> Lees verder

Mensen na een beroerte teruggeven wat waardevol is

Omdat CVA-problematiek complex is, wordt altijd een behandeling op maat gegeven. Logopedie is vast onderdeel van de revalidatie, omdat mensen na een beroerte vaak kampen met spraak- taal en slikproblemen. In deze nieuwsbrief een interview met Brechtje Berkepas, logopediste bij Zorggroep Groningen.

>> Lees verder

Samen leren van Value-Based Health Care

Mariëlle Padberg is neuroloog en medisch manager bij het Martini Ziekenhuis in Groningen. Sinds kort analyseren ze de zorguitkomsten van patiënten die een beroerte hebben gehad via de Value-Based Health Care methode. Mariëlle vertelt hoe deze relatief nieuwe aanpak eruitziet en wat het betekent voor patiënten.

>> Lees verder

25 januari 2018 opening vernieuwde revalidatieafdelingen

Zorggroep Groningen is de grootste aanbieder van revalidatiezorg voor ouderen in het Noorden. Wij bouwen dagelijks aan de kwaliteit onze zorg. Ook de verbouw van onze nieuwe revalidatie-afdelingen horen daar bij. In de zomer is de afdeling opgeleverd die speciaal is ingericht voor neurorevalidatie.

Bent u benieuwd naar onze vernieuwde revalidatieafdelingen?

In de middag van donderdag 25 januari 2018 is de officiële opening.