"Blij met de goede zorg in Maartenshof"

Interview met de heer Kooistra (Parkinsonpatiënt) en zijn vrouw

In Maartenshof is er een Parkinsonkliniek voor kortdurend verblijf en een LongStay afdeling als thuis wonen niet meer gaat. De heer Kooistra (64) verbleef een aantal keren in de Parkinsonkliniek om te revalideren. Toen zijn Parkinson twee jaar geleden verslechterde, is hij op aanraden van zijn neuroloog op de LongStay afdeling in Maartenshof komen wonen.

Afgestemde zorg

De heer Kooistra is blij met de goede zorg in Maartenshof. "De medewerkers hier hebben veel kennis van de ziekte van Parkinson en weten ze hoe hier mee om moeten gaan.’ Om structuur te bieden zijn er vaste gezamenlijke momenten op de dag. ‘Daarnaast is er is altijd wel wat te doen," vertelt de heer Kooistra. "Er zijn activiteiten in kleiner groepsverband en er is een vaste middag dat de activiteitentherapeut langskomt op de afdeling. Ook volg ik een aantal keren in de week fysiotherapie, zowel individueel als in groepsverband." Zo krijgt de heer Kooistra de best mogelijke zorg afgestemd op wat hij nodig heeft.

"Een goed gevoel over de zorg"

Dit jaar is de heer Kooistra 33 jaar getrouwd. Ook zijn vrouw wordt betrokken bij de zorg voor haar man en is daar erg over te spreken: "Ik kan goede afspraken maken met de zorgmedewerkers. Twee weken geleden zijn we op bezoek geweest bij onze dochter in Enschede en bezochten we het Twents Techniekmuseum HEIM. Dan zorgen de zorgmedewerkers ervoor dat we op tijd kunnen vertrekken en staat er een speciale transportrolstoel voor ons klaar." Daarnaast is mevrouw Kooistra blij dat zij al haar vragen kwijt kan bij de zorgmedewerkers en er altijd een luisterend oor is. "Ik heb een heel goed gevoel over de zorg die mijn man hier krijgt."

>> Klik hier om terug te keren naar alle artikelen van de nieuwsbrief