Nieuwsbrief van Zorggroep Groningen - mei 2018

Zorggroep Groningen heeft al bijna 20 jaar ervaring met Parkinsonzorg. Deze specialistische zorg richt zich op mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme. Wij werken nauw samen met het UMCG en het Martini Ziekenhuis. Onder andere in de vorm van Punt voor Parkinson. Daarnaast bieden we dagbehandeling, is er een Kliniek voor kortdurend verblijf en een Long Stay afdeling. In deze nieuwsbrief vertellen we u graag meer of de Parkinsonzorg die wij verlenen.

'Parkinsonzorg de normaalste zaak bij Zorgroep Groningen'

Thea de Haan is Verpleegkundig Parkinson Consulent bij Zorggroep Groningen en dé vraagbaak als het om de ziekte van Parkinson gaat. 'Op een juiste manier aansluiten bij de ziekte is het belangrijkst’, vertelt Thea. "Ik ben blij dat deze kennis volop aanwezig is op alle parkinsonafdelingen van Zorggroep Groningen. Na al die jaren is het voor ons zo gewoon dat je niet eens meer in de gaten hebt dat het bijzonder is.'

>> Lees verder

'Parkinson is méér dan symptomen behandelen'

Voor neuroloog Wijnand Rutgers is Punt voor Parkinson min of meer een droom die is uitgekomen. Parkinsonpatiënten zijn gebaat bij een plek waar specifieke deskundigheid op het gebied van Parkinson aanwezig is. Een plek waar de zorg op alle niveaus samenkomt en waar zorgverleners met elkaar samenwerken. “Als je een patiënt gemeenschappelijk zó kunt begeleiden dat hij of zij op een betere manier verder kan in het leven, is dat iets goeds.”

>> Lees verder

Verdiepen in de mens achter de patiënt

Voor verpleegkundig specialist Parkinson Martje Drent is het duidelijk: je bereikt veel meer als je je niet zozeer op de klacht richt, maar op de mens achter de patiënt. Op de polikliniek van Punt voor Parkinson zet ze haar expertise in om de levenskwaliteit van parkinsonpatiënten te vergroten. Martje vertelt hoe ze dat doet en wat het belang is van een nauwe samenwerking met collega’s van de kliniek.

>> Lees verder

Wonen op de Parkinson Long Stay afdeling in Maartenshof: blij met de goede zorg

In Maartenshof is er een Parkinsonkliniek voor kortdurend verblijf en een Long Stay afdeling als thuis wonen niet meer gaat. De heer Kooistra (64) verbleef een aantal keren in de Parkinsonkliniek om te revalideren. Sinds twee jaren is hij, toen zijn Parkinson verslechterde, op aanraden van de neuroloog op de Long Stay afdeling in Maartenshof komen wonen.

>> Lees verder