Nieuwsbrief van Zorggroep Groningen - mei 2017

Revalidatiezorg gecentraliseerd

Alle revalidatiezorg voor ouderen in Maartenshof, voor nóg betere zorg

Zorggroep Groningen is de grootste aanbieder van revalidatiezorg voor ouderen in het noorden. Sinds januari 2017 hebben we alle zorg en expertise op het gebied van geriatrische revalidatiezorg gebundeld in Maartenshof. Als de volledige verbouwing klaar is, dan beschikken we hier over meer dan 100 revalidatieplekken. Door de revalidatiezorg te centraliseren op één plek zijn we nog beter in staat om onze cliënten te voorzien van goede zorg en behandeling. Dicht rondom de cliënt, zodat ze beter en beter en sneller herstellen en vlot weer terugkeren naar huis. In deze nieuwsbrief leest u meer over de voordelen van de centralisatie en over revalideren bij Zorggroep Groningen.

'Alles voor een naadloze transfer'

Het transferpunt van het Martini Ziekenhuis spant zich elke dag in om patiënten zorgvuldig te begeleiden naar een verpleeghuis waar geriatrische revalidatiezorg geboden wordt. Eén van de locaties waar patiënten vaak terecht komen, is Maartenshof. Zorggroep Groningen en het Martini Ziekenhuis hebben goede afspraken, waarmee ze een soepele overgang van het ziekenhuis naar Maartenshof bewerkstelligen. Ria Huybrechts is transferverpleegkundige bij het Martini Ziekenhuis. Zij vertelt hoe de samenwerking tussen beide partijen eruitziet en waarom sterke ketenzorg zo belangrijk is.

>> Lees verder

‘Geriatriefysiotherapie in de eerstelijn: een vak apart’

Na een revalidatieperiode ontvangt 50% van de revalidanten nog nazorg in de vorm van eerstelijnsfysiotherapie. Ongeveer één op de tien cliënten kiest ervoor om deze behandeling voort te zetten bij Zorggroep Groningen. De fysiotherapeuten van Zorggroep Groningen zijn gespecialiseerd in fysiotherapie voor ouderen. En dat is niet het enige voordeel.

>> Lees verder

‘Revalideren 24 uur per dag, 7 dagen per week’

Aan het begin van dit jaar is de revalidatieafdeling van Innersdijk verhuisd naar Maartenshof. Een goede keuze, vindt Els Roorda, afdelingshoofd van één van de revalidatieafdelingen. ‘Op die manier heb je alle kennis en kunde rondom de revalidatiezorg op één plek en niet langer versnipperd over meerdere locaties. Dat heeft een hoop voordelen.'

>> Lees verder

'Revalideren is gewoon keihard werken'

Mevrouw Jager (80) verblijft tijdelijk op de revalidatieafdeling in Maartenshof. Daar herstelt ze van een beroerte die haar ruim drie maanden geleden trof. Nu Zorggroep Groningen de revalidatiezorg heeft gecentraliseerd in Maartenshof, kon ze daar gelukkig snel terecht na haar ziekenhuisopname. De revalidatieperiode vraagt om een flinke inzet van haar.

>> Lees verder