Nieuwsbrief van Zorggroep Groningen

Zorggroep Groningen is de nummer 1 in het Noorden in revalidatie voor ouderen. Door deze focus zijn we er bekwamer in dan ieder ander. Doordat we bekwamer zijn, hebben we meer tijd en oog voor wie onze cliënten zijn en wat ze belangrijk vinden. Zo zorgen we voor een vlotte transfer uit het ziekenhuis, een snelle doorstroming, zeer tevreden cliënten (maar liefst 95% van hen beveelt ons aan!) en beperken we het aantal heropnames tot het absolute minimum. Niet voor niets zijn we in het Noorden uitgegroeid tot de grootste aanbieder van geriatrische revalidatiezorg en bieden we een breed revalidatie behandelaanbod van maar liefst 9 zorgpaden. Te weten: Electieve orthopedie, Neurorevalidatie, Traumatologie, Amputatie, COPD, Oncologische revalidatie, Dubbelzorg, Parkinson en het zorgpad ‘Overige diagnosen’. De overige diagnosen betreffen een breed palet aan aandoeningen. De aandoeningen zijn divers, bestaan naast elkaar en beperkingen ten gevolge van deze aandoeningen kunnen elkaar onderling beïnvloeden. Het kan hierbij gaan om onder meer cardiale, neurologische en interne problematiek. Iedereen is bij ons welkom. Dit najaar openen wij onze eerste nieuwe revalidatieafdelingen in Maartenshof, waar wij onze revalidatie de komende jaren verder gaan concentreren. Wanneer de gehele renovatie gereed is bieden wij plek aan ruim honderd cliënten.

Mag ik hier voor de toekomst een plekje reserveren?

Revalidatiearts Frank de Vries van het Martini Ziekenhuis is maandelijks in Maartenshof te vinden. Regelmatig komt hij met het behandelteam van Zorggroep Groningen bijeen om overleg te plegen. Jessica Verhage, specialist ouderengeneeskunde en kaderarts geriatrische revalidatie, maakt onderdeel uit van het team. Samen zorgen ze ervoor dat de patiënt zich na een amputatie weer zo goed mogelijk kan redden.

>> Lees verder

Kennis vergaren en delen maakt ons sterk

Prothesiologie heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Nieuwe kokertechnieken, energy-storing voeten, lichtgewicht materialen en siliconenkokers zijn slechts enkele voorbeelden van recente innovaties. Met deze nieuwe, frisse inzichten kan de fysiotherapeut optimale zorg en behandeling geven aan revaliderende amputatiepatiënten. Uiteraard hoort daar ook goede scholing en training bij. De fysiotherapeuten van Zorggroep Groningen beschikken over de juiste kennis en kunde om cliënten zo goed mogelijk te begeleiden. Elk met een eigen specialisme. Anna Dijkstra is fysiotherapeut in Maartenshof. Ze is gespecialiseerd in revalidatie na een amputatie.

>> Lees verder

Een kleine val met grote gevolgen

Tijdens het ophangen van de kerstverlichting kwam de 70-jarige de heer Blaauw uit Ten Boer ongelukkig ten val. Het gevolg: een ontwrichte voet die niet meer recht onder het been stond. Een operatie volgde, maar zijn enkel bleef dik. Omdat de heer Blaauw diabetespatiënt is, voelde hij de pijn niet. Een ontsteking en uitvalsverschijnselen waren het gevolg en een amputatie bleek onontkoombaar. Dat een kleine val een grote nasleep kan hebben, blijkt uit het verhaal van de heer Blaauw.

>> Lees verder

Samenwerken zorgt voor vlotter herstel

Zorggroep Groningen werkt samen met diverse ketenpartners. OIM Orthopedie in Haren is daar één van. Het bedrijf levert orthopedische hulpmiddelen en diensten aan cliënten die bij Maartenshof revalideren. Mark van der Heide en Henk Zijlstra zijn beiden senior orthopedisch adviseur bij OIM Orthopedie. Zij vertellen wat de meerwaarde is van een goede samenwerking en hoe zij Zorggroep Groningen ondersteunen.

>> Lees verder