Nieuwsbrief van Zorggroep Groningen

Bij Zorggroep Groningen revalideren jaarlijks 200 cliënten binnen het zorgpad Traumatologie.
De grootste groep van hen herstelt van een heupfractuur en mag na 45 dagen weer huiswaarts.
Om zorg op het hoogste niveau te kunnen bieden, blijven wij voortdurend innoveren. Tevreden klanten zijn daarbij ons grootste goed! We vertellen u in deze nieuwsbrief graag meer over recente innovaties. Ook de persoonlijke ervaringen van cliënten komen aan bod.

Cliënten profiteren van goede ketenzorg

Een groot deel van de cliënten die bij Zorggroep Groningen revalideert, ondergaat vlak daarvoor een operatie in het Martini Ziekenhuis. Voor hen is het belangrijk dat hun herstelprogramma zo soepel mogelijk verloopt. Maurits Sietsma, orthopeed in het Martini Ziekenhuis, benadrukt waarom samenwerking en goede ketenzorg hierbij een belangrijke schakel zijn.

>> Lees verder

Samenwerken aan de volgende stap

De SensiStep maakt beenbelasting inzichtelijk tijdens het lopen. Technisch geneeskundige Marco Raaben van UMC Utrecht en fysiotherapeut/bewegingswetenschapper Maarten Westmaas van Zorggroep Groningen zijn hoopvol over de toepassing van dit innovatieve systeem. Ze lichten toe waarom de kwaliteit van opnames omhoog gaat en de gemiddelde opnameduur omlaag.

>> Lees verder

Revalideren in Maartenshof voelt als warm bad

Mevrouw Immink-Blikkendaal heeft goede herinneringen aan haar verblijf in expertisecentrum Maartenshof. Het geduldige personeel en de fijne sfeer spelen daar een grote rol in. Ze vertelt openhartig over haar revalidatietraject en de spannende terugkeer naar huis.

>> Lees verder

Expertiseteam geeft boost aan onze zorgkwaliteit

In Maartenshof revalideren ongeveer 200 ouderen per jaar als gevolg van een trauma. Valpreventie is vaak een belangrijk onderdeel van hun behandeling. Op welke manier gebeurt dat? En waarom is het Expertiseteam Orthopedie zo belangrijk? Ergotherapeut Paulette Hendrikx vertelt.

>> Lees verder