B&W Veendam helpt in A.G. Wildervanck tijdens NLdoet

09 mrt 2018

A.G. Wildervanck kon vanochtend rekenen op hulp van burgemeester Sipke Swierstra en wethouders Henk Jan Schmaal en André Hammenga van de gemeente Veendam. Zij staken samen met andere vrijwilligers de handen uit de mouwen tijdens NLdoet! NLdoet is één van de grootste vrijwilligersacties van Nederland.

V.l.n.r. wethouders André Hammenga en Henk Jan Schmaal van de gemeente Veendam en Kina Ridderbos van Zorggroep Groningen
V.l.n.r. wethouders André Hammenga en Henk Jan Schmaal van de gemeente Veendam en Kina Ridderbos van Zorggroep Groningen

“De bloemetjes buiten zetten”

Er werden bloembakken gemaakt, geverfd en gevuld met grond en planten. Zo zorgden de vrijwilligers er samen voor dat alles er weer fris uit ziet voor de zomermaanden. Onder de vrijwilligers waren veel leerlingen van het Noorderpoort collega uit Veendam aanwezig.

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds zet tijdens NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk is.