Dinsdag 18 september Alzheimer Café Groningen

03 sep 2018

Op 18 september vindt er een Alzheimercafé plaats. Deze keer staat 'Een persoonlijk verhaal over dementie, liefde en dood' centraal.

Marijke Boin uit Haren schreef het boek ‘Vrije Val’ over het leven met haar partner die aan dementie leed. Haar persoonlijke verhaal laat zien hoe het er aan toegaat in de dagelijkse werkelijkheid, waaruit je niet kunt ontsnappen door de deur achter je dicht te trekken en de zorg aan de ander over te laten. Dit boek geeft nieuwe inzichten hoe je zou kunnen omgaan met mensen die lijden aan dementie. Een aanrader voor familie en werkenden in de zorg!

 

Iedere geïnteresseerde is welkom. De deelname is kosteloos.

Het Alzheimer Café vindt plaats in BERNLEF  (buurtrestaurant ‘het huis van de wijk’) aan de Antaresstraat 45, 9742LB, Groningen.

Aanvang vanaf 19.00 uur. Start programma: 19.30  uur tot 21.30 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het ontmoetingscentrum 050 - 575 2220.

 

P.S. Wanneer uw dementerend familielid thuisblijft en u wilt hem/haar niet alleen laten, dan kunt u een beroep doen op een ervaren vrijwilliger van Humanitas: 050 - 312 6000.

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd met medewerking van Team 290, Humanitas, ZINN, TSN-thuiszorg, Dignis Lentis en Zorggroep Groningen.