Achtergrond

Zorggroep Groningen verleent complexe zorg binnen haar eigen muren. Zorggroep Groningen is in 2005 ontstaan uit een fusie tussen Stichting Zorggroep Noorddijk Noord (locaties Bloemhof en Innersdijk) en de Stichting Verpleeg- en Verzorgingshuis Maartenshof. In 2009 fuseerde Zorggroep Groningen met Stichting Woon-Zorgservice Veendam (locaties A.G. Wildervanck en Westerhave). Inmiddels heeft Zorggroep Groningen vier locaties, verspreid over de stad en provincie Groningen. Daarnaast hebben we ons eigen Expertise Behandelcentrum.

Complexe zorg waarbij u centraal staat

Als uw wereld kleiner wordt, levert u steeds meer in. Wij doen er alles aan om wat voor u waardevol is te behouden. Dát is onze drijfveer, daarvoor zetten onze mensen zich elke dag in.

Hoe doen we dat?
Wij hebben jarenlange ervaring in complexe zorg. Door hier nog meer de focus op te leggen, willen we er steeds bekwamer en handiger in worden, zodat wij meer tijd, oog en aandacht voor u als mens hebben. Hierdoor kunnen we samen met u op zoek gaan naar wat voor u waardevol is, zodat we weten hoe we u kunnen ondersteunen om uw leven zo waardig en prettig mogelijk te laten zijn. Waar we u in kunnen ondersteunen is gebaseerd op wat u samen met ons aan het licht heeft gebracht. Misschien is het welbevinden, begrip, waardering, hobby, zingeving of perspectief. Het is hoe dan ook de aandacht en zorg waar u behoefte aan hebt om uw wereld zo groot en prettig mogelijk te laten zijn.

Wat bieden we?
Wij bieden intramurale complexe zorg. Dit is zorg voor een combinatie van specifieke lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen binnen de muren van onze locaties. Wij verlenen als grootste aanbieder van geriatrische revalidatie in het Noorden de beste zorg aan cliënten die herstellen van bijvoorbeeld een heup- of knieoperatie of een CVA. Ook kunt u bij ons terecht voor uitstekende zorg op het gebied van Parkinson, dementie en somatische klachten. Onze vakkundige collega’s en Expertise Teams staan klaar om rondom u de specialistische zorg te organiseren in al onze locaties. In ‘stad én ommelanden’. Omdat we bovendien beschikken over een Expertise Behandelcentrum met vijf vestigingen én de spil zijn in een netwerk van (universitaire) ziekenhuizen en andere zorgaanbieders, kunt u er op rekenen dat wij ruimschoots beschikken over de benodigde deskundigheid.

Bij Zorggroep Groningen organiseren we wonen, zorg, welzijn en behandeling vooral voor ouderen. Deze zorg en diensten leveren we in allemaal verschillende vormen. Van geriatrische revalidatiezorg tot verpleeghuiszorg en van begeleiding in groep tot spoedzorg.

Ons Expertise Behandelcentrum

Het Expertise Behandelcentrum biedt specialistische multidisciplinaire en intensieve zorg. Zowel binnen de muren van Zorggroep Groningen als bij onze cliënten thuis. We behandelen ook medewerkers in de zorgsector met belastbaarheidsproblemen. Het EBC staat bekend als ambitieus en ondernemend voor de stad en de provincie Groningen. Het wordt gewaardeerd door haar initiatieven en innovaties op het gebied van:

  • behandelingen in de ouderenzorg
  • begeleiding in de ouderenzorg
  • advisering in de ouderenzorg
  • ondersteuning in de ouderenzorg

Meer weten?

Meer weten over Zorggroep Groningen of ons Expertise Behandelcentrum?
Neem dan gerust contact met ons op.