Achtergrond

Zorggroep Groningen verleent complexe zorg binnen haar eigen muren. Zorggroep Groningen is in 2005 ontstaan uit een fusie tussen Stichting Zorggroep Noorddijk Noord (locaties Bloemhof en Innersdijk) en de Stichting Verpleeg- en Verzorgingshuis Maartenshof. In 2009 fuseerde Zorggroep Groningen met Stichting Woon-Zorgservice Veendam (locaties A.G. Wildervanck en Westerhave). Inmiddels heeft Zorggroep Groningen vier locaties, verspreid over de stad en provincie Groningen. Daarnaast hebben we ons eigen Expertise Behandelcentrum.

Complexe zorg waarbij u centraal staat

Als uw wereld kleiner wordt, levert u steeds meer in. Wij doen er alles aan om wat voor u waardevol is te behouden. Dát is onze drijfveer, daar zetten onze mensen zich elke dag voor in.

Hoe doen we dat?
Wij hebben jarenlange ervaring met complexe zorg. Hierdoor hebben wij meer tijd en aandacht voor u als persoon. Samen gaan we op zoek naar wat voor u waardevol is. Misschien is dat uw familie, begrip en waardering, een leuke hobby of een goed gesprek. We houden hier rekening mee, zodat u de aandacht en zorg krijgt waar u behoefte aan hebt en uw wereld zo groot mogelijk blijft.

Wat bieden we?

Als u vanwege lichamelijke of geestelijke klachten niet langer thuis kunt wonen, bent u bij ons van harte welkom. Wij bieden uitstekende zorg op het gebied van de ziekte van Parkinson, dementie en somatische aandoeningen binnen de muren van onze locaties. Daarnaast hebben we een eigen Revalidatiecentrum waar u tijdelijk terecht kunt om te herstellen van bijvoorbeeld een heupoperatie of een CVA. In onze vier locaties in stad en ommeland, zorgen onze vakkundige collega’s en expertise teams van het Expertise Behandelcentrum er samen voor dat u de specialistische zorg krijgt die u nodig heeft. Omdat we bovendien de spil zijn in een netwerk van (universitaire) ziekenhuizen en andere zorgaanbieders, kunt u er op rekenen dat wij ruimschoots beschikken over de benodigde deskundigheid.

Bij Zorggroep Groningen organiseren we wonen, zorg, welzijn en behandeling vooral voor ouderen. Deze zorg en diensten leveren we in allemaal verschillende vormen. Van geriatrische revalidatiezorg tot verpleeghuiszorg en van begeleiding in groep tot spoedzorg.

Ons Expertise Behandelcentrum

Het Expertise Behandelcentrum biedt specialistische en intensieve zorg binnen de muren van Zorggroep Groningen. We behandelen ook medewerkers in de zorgsector met belastbaarheidsproblemen. Het EBC wordt gewaardeerd door haar initiatieven en innovaties op het gebied van:

  • behandelingen in de ouderenzorg
  • begeleiding in de ouderenzorg
  • advisering in de ouderenzorg
  • ondersteuning in de ouderenzorg

Meer weten?

Meer weten over Zorggroep Groningen of ons Expertise Behandelcentrum?
Neem dan gerust contact met ons op.