Een nieuwe koers: Altijd de mens zien

"Ik doe alles voor die ene glimlach."

‘Altijd de mens zien’ is het thema dat de nieuwe strategische koers van Zorggroep Groningen voor 2015 – 2018 draagt en uitdraagt. De focus van Zorggroep Groningen ligt op wonen, zorg, welzijn, behandeling en dienstverlening t.b.v. ouderen en chronisch zieken met een complexe zorgvraag met name in een intramurale setting.

Intramurale complexe zorg is de focus van Zorggroep Groningen die onze organisatie toekomstbestendig maakt. Deze focus geeft weer waar we voor gaan en wat we niet meer gaan doen. Het is ons antwoord op de veranderde wereld van de zorg, op de bezuinigingen van de overheid, op de nieuwe wetgeving en op de dynamiek van de participatiemaatschappij.

Ons nieuwe logo

Door altijd de mens te zien – ook en juist in samengestelde situaties – kunnen wij de zorg optimaal om u heen organiseren. Hoe gelaagd en gestapeld uw zorgbehoefte ook is: we gaan altijd op zoek naar alle persoonlijke facetten van elk individueel mens. Dit gedachtegoed hebben we visueel gemaakt door de vorm van een schelp. Hierin verbeelden de ‘jaarringen’ van de schelp zowel de complexiteit van de zorgvraag als de diverse aspecten die van de mens zien. De schelp staat bovendien symbool voor het ‘rondom u, naar uw wensen, organiseren’ en het gevoel van geborgenheid en bescherming.

Onze nieuwe koers in beeld

‘Als je wereld kleiner wordt, lever je steeds meer in. Wij doen er alles aan om wat voor onze cliënten waardevol is, te behouden.’ Dát is onze drijfveer, daarvoor zetten onze mensen zich elke dag in. Onze diensten bestaan uit wonen, zorg, welzijn,behandeling en dienstverlening voor mensen met een complexe zorgvraag. Dat bieden we intramuraal (cure en care) aan met name voor ouderen en chronisch zieken.

"We kijken altijd naar de mens, hoe complex de situatie ook is."

Onze nieuw koers: Altijd de mens zien

Onze nieuw koers: Altijd de mens zien