Zorggroep Groningen wint V&VN Zorgaward 2014!

09 okt 2014

Met trots kunnen we je vertellen dat de V&VN Zorgaward 2014 is gewonnen door onze collega’s Karin Raatjes en Ria van Balen van de afdeling Gymnasion in Maartenshof! Van harte gefeliciteerd!

Na spannende stemperiode werd vandaag, donderdag 9 oktober, de uitslag bekend gemaakt. Namens staatssecretaris Van Rijn reikte Katja Mur, directeur ministerie van VWS, samen met Jenneke van Veen, bestuurslid V&VN, de prijs uit voor een enthousiaste zaal vol verzorgenden in Den Haag. Karin en Ria kregen een certificaat, de Zorgaward en € 1000.

'Bewegingsgerichte zorg bij revalidatie'
Karin en Ria hebben een aanpak gemaakt om het bewegen te stimuleren bij geriatrische revalidatiezorg. In zes weken tijd leren cliënten weer thuis zonder hulp te functioneren. Verzorgenden leren hoe zij bewegen in hun zorg aan de cliënt kunnen invoeren.

Uit het juryrapport:
'Beweging in revalidatie is een goed idee, zeker met de juiste samenwerking van fysiotherapie, afdeling en cliënt. Het komt de cliënt ten gunste en bovenal wordt er nagedacht over de effectiviteit van samenwerken. Het is een innovatief en multidisciplinair idee, waarbij gezondheidswinst voor de patiënt en groter aandeel van de verzorgende in het revalidatieproces hand in hand gaan.'

Nogmaals van harte gefeliciteerd! Bekijk hier het filmpje van Karin en Ria.