Zorggroep Groningen vervult eerste cliëntenwens

05 apr 2016

Familiediner voor mevrouw Zuur

In de maand van de liefde, heeft Zorggroep Groningen het project ‘De wens van de mens’ gelanceerd. Met dit project laat Zorggroep Groningen de komende periode kleine hartenwensen van cliënten in vervulling gaan. Afgelopen zaterdag 2 april is de eerste wens vervuld; de wens van mevrouw Zuur. Ze verblijft op de PG afdeling van locatie Innersdijk. Haar echtgenoot woont nog thuis, maar bezoekt zijn vrouw elke dag. Zij had als wens om met de hele familie te dineren in de Brasserie en dat is gelukt!

Familiediner
Kort geleden trok mevrouw Zuur de stoute schoenen aan en stuurde, zonder medeweten van haar man, haar grootste wens in. Toen ze hoorde dat haar wens in vervulling zou gaan, was ze dolenthousiast. “Dat had ik natuurlijk nooit verwacht. Je doet mee, maar gaat er niet vanuit dat je eigen wens uitkomt. Ik vind het hartstikke leuk!”, vertelt mevrouw Zuur stralend. “Het wordt echt een familiefeestje hè,” vult meneer Zuur aan. Het echtpaar heeft samen een grote familie op de wereld gezet: drie kinderen, negen kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. “Heerlijk met mekaar zijn, toch nog wat aandacht schenken aan ons 55-jarig huwelijk en met iedereen kunnen praten. Én natuurlijk genieten van de allerkleinsten, want daar zijn we helemaal gek mee.”

De wens van de mens
Vanuit onze nieuwe koers ‘Altijd de mens zien’, beloven we er alles aan te doen om wat voor onze cliënten waardevol is te behouden. Hier werken alle collega’s hard aan. Met het idee ‘De wens van de mens’ zetten we ons, naast de reguliere zorg,  met elkaar in om onze belofte waar te maken.

Uit gesprekken met cliënten bleek dat velen heel blij worden van kleine initiatieven. Vanuit deze gedachte is het project ‘De wens van de mens’ ontstaan. Wensen waaraan je moet denken zijn bijvoorbeeld een concert bijwonen of een rondvaart door de grachten van Groningen. Dit soort extraatjes maken juist het verschil voor onze cliënten. Cliënten konden op elke locatie op een groot hart wensen achter laten. De cliëntenraden van elke locatie kozen drie wensen die in vervulling gaan. Naast de wens van mevrouw Zuur, gaan er nog veel meer wensen van cliënten in vervulling.