Zorggroep Groningen vervult cliëntenwens: Familiefoto met vijf generaties

30 jun 2016

Afgelopen week werd wederom een wens van het project ‘De wens van de mens’ vervuld; Namelijk de wens van mevrouw Van den Berg uit verzorgingshuis Bloemhof in Ten Boer. Vanwege de geboorte van haar achterachterkleinzoon, telt de familie nu maar liefst vijf generaties. Mevrouw Van den Berg haar hartenwens was om deze vijf generaties vast te leggen met een bijzondere foto.

Mevrouw Van den Berg beseft zich goed dat ze iets ongewoons meemaakt. “De eerste keer leefde mijn eigen moeder nog. Zij was toen de oudste. En nu, jaren later, ben ik de oudste en gebeurt het opnieuw. Ik vind het heel speciaal. Daarom wil ik er ook zo graag een foto van.” Opgewekt vervolgt ze: “Mijn familie was direct enthousiast over mijn wens. Ik had ook niet anders verwacht. Onze band is altijd goed geweest, dus iedereen vindt het leuk dat we nu met z’n vijven op de foto gaan. Ik ben niet de enige die de foto graag wil hebben. Bij de jongere generaties komt de foto ook aan de muur.”

Wat mevrouw Van den Berg betreft is haar thuis, verzorgingshuis Bloemhof in Ten Boer, de juiste locatie voor het maken van de familiefoto. “Hier beneden is een hele mooie hoek, met een grote fauteuil en een prachtige kast. Dat lijkt me een geschikte plek voor de foto. We stemmen onze kleding op elkaar af, zodat we er hetzelfde uitzien. Mijn dochters hebben mijn kleding al uitgezocht en klaar gehangen.”

De wens van de mens
Vanuit onze nieuwe koers ‘Altijd de mens zien’, beloven we er alles aan te doen om wat voor onze cliënten waardevol is te behouden. Hier werken alle collega’s hard aan. Met het idee ‘De wens van de mens’ zetten we ons, naast de reguliere zorg,  met elkaar in om onze belofte waar te maken.

Uit gesprekken met cliënten bleek dat velen heel blij worden van kleine initiatieven. Vanuit deze gedachte is het project ‘De wens van de mens’ ontstaan. Cliënten konden begin dit jaar op elke locatie op een groot hart wensen achter laten. De cliëntenraden van elke locatie kozen drie wensen die in vervulling gaan. De komende periode gaan er nog veel meer wensen van cliënten in vervulling.