Zorggroep Groningen vervult cliëntenwens: Exposeren en beroemd worden!

31 mei 2016

In het kader van het project ‘De wens van de mens’ van Zorggroep Groningen, waarin kleine hartenwensen van cliënten in vervulling gaan, is dit keer de wens van meneer Bloemsma uit Maartenshof vervult. Meneer Bloemsma schildert, tekent en beeldhouwt van jongs af aan. Ook al bleef het bij een uit de hand gelopen hobby, hij droomt ervan om beroemd te worden met zijn kunst. Zijn vrouw stuurde daarom, zonder medeweten van haar man, zijn grootste wens in: exposeren en beroemd worden. Vrijdag 27 mei ging zijn wens in vervulling. Op het Hofplein in Maartenshof werd zijn expositie feestelijk geopend. De expositie is tot 10 juni in Maartenshof te zien. U bent van harte welkom.

Beroemd worden
De kunst die meneer Bloemsma creëert is heel divers. “Ik maak onder andere beeldhouwkunst, schilderijen en tekeningen, met uiteenlopende technieken en materialen. Thuis in de hal hadden we bijvoorbeeld een giraffe staan van meer dan 2 meter hoog. Hij heeft zijn creativiteit niet van een vreemde. “Mijn vader was kunstschilder, dus ik kreeg het met de paplepel ingegoten. Op school noemden ze me wel ‘de kleine Rembrandt’, ik schilder al sinds mijn zesde!” Toch bleef meneer Bloemsma zijn kunst altijd als onbetaalde hobby zien. Behalve toen het oorlog werd. “Mijn vader kwam tijdens De Tweede Wereldoorlog om het leven. Mijn moeder redde het financieel niet alleen, dus ben ik schilderijen gaan verkopen. Maar dat was echt uit nood. Later wilde ik er geen geld meer voor hebben. Het enige wat ik met mijn kunst wil bereiken, is beroemd worden.”

De wens van de mens
Vanuit onze nieuwe koers ‘Altijd de mens zien’, beloven we er alles aan te doen om wat voor onze cliënten waardevol is te behouden. Hier werken alle collega’s hard aan. Met het idee ‘De wens van de mens’ zetten we ons, naast de reguliere zorg, met elkaar in om onze belofte waar te maken. Uit gesprekken met cliënten bleek dat velen heel blij worden van kleine initiatieven. Vanuit deze gedachte is het project ‘De wens van de mens’ ontstaan. Wensen waaraan je moet denken zijn bijvoorbeeld een visje eten, een familiediner of een dagje uit. Dit soort extraatjes maken juist het verschil voor onze cliënten. Cliënten konden op elke locatie op een groot hart wensen achter laten. De cliëntenraden van elke locatie kozen drie wensen die in vervulling gaan.