Zorggroep Groningen geeft vervolg aan project ‘Wens van de mens’

01 feb 2017

Na het succes van afgelopen jaar gaat Zorggroep Groningen dit jaar een vervolg geven aan het project ‘De wens van de mens’, waarin kleine hartenwensen van cliënten in vervulling gaan. We hopen op dezelfde manier weer tal van wensen van onze cliënten te vervullen en mooie herinneringen te laten ontstaan.

Hereniging tussen zussen
Hereniging tussen zussen

Vanuit de ingeleverde wensen is door de cliëntenraad een selectie gemaakt. De gekozen wensen zijn allemaal in vervulling gegaan. Een kleine greep uit de wensen die zijn uitgekomen: een familiediner, stadsrondrit, schilderen met een echte kunstenaar, hereniging met jongste zus, familiefoto en een laatste keer naar de kust. Cliënten en familieleden hebben ontzettend genoten en kijken met veel blijdschap terug op het uitkomen van hun wens. Vanaf half januari kunnen cliënten weer hun wens op een groot hart achterlaten. Na Valentijnsdag kiezen de cliëntenraden van Zorggroep Groningen welke wensen in de loop van 2017 vervuld worden.

De wens van de mens

Vanuit de koers van Zorggroep Groningen, ‘Altijd de mens zien’, beloven we er alles aan te doen om wat voor onze cliënten waardevol is te behouden. Hier werken alle medewerkers en vrijwilligers hard aan. Uit onze gesprekken met cliënten bleek dat juist kleine initiatieven veel voor mensen kunnen betekenen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een visje eten bij de visboer, een familiediner of een dagje uit. Dit soort extraatjes maken juist het verschil voor onze cliënten. Vanuit deze gedachte is begin 2016 het project ‘De wens van de mens’ ontstaan.