Studenten Fysiotherapie ontwikkelen online e-learning voor Expertise Behandelcentrum

05 feb 2014

Tijdens een druk bezochte productenmarkt van de opleiding Fysiotherapie van de Hanzehogeschool Groningen, presenteerden 6 jonge fysiotherapeuten hun aandeel aan de website van het Expertisebehandelcentrum Groningen. De opdracht van de afdeling fysiotherapie van het EBC was het onderzoeken, vormgeven en maken van een meer interactieve vorm van informatievoorziening voor de mensen die komen revalideren na een totale knie- of heupoperatie: een e-learning module fysiotherapie binnen de website van het EBC.

Groeiende behoefte aan nalezen van informatie

Het beschikbaar maken van alle informatie rondom een operatie, het revalidatietraject daarna en eenvoudige fysiotherapeutische oefenstof met de leefregels die bij een dergelijke heup- of knieoperatie horen, zullen voorzien in een behoefte bij de cliënten van Zorggroep Groningen. Want met het korter worden van de ligduur in de ziekenhuizen is er een grote behoefte aan goede informatie en het rustig kunnen doornemen van deze informatie. Naast de gespecialiseerde fysiotherapeuten van het EBC, die natuurlijk de eersten zijn om de specifieke fysiotherapeutische vragen individueel te beantwoorden, kunnen onze cliënten nu rustig en steeds opnieuw de juiste informatie krijgen via de e-learning module op de website van het EBC.

 

Betrokken partijen

Het project is tot stand gekomen in een keten met het Martiniziekenhuis Groningen, het Expertiseteam orthopedische revalidatie van het EBC, de afdeling fysiotherapie Maartenshof en de onderzoekscoördinatoren van de Wetenschappelijke Onderzoekscommissie van het EBC. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicolien Ottens; n.ottens@zorggroepgroningen.nl en Maarten Westmaas; m.westmaas@zorggroepgroningen.nl

Het EBC wil de studenten bedanken voor hun inzet, en vermoedt dat deze e-learning module in de toekomst nog verder uitgebreid zal kunnen worden.

Klik hier om de e-learning revalidatie na knie- of heupoperatie te bekijken.

 

Studenten presenteren e-learning
Studenten presenteren e-learning
Screenshot van de e-learning
Screenshot van de e-learning