Samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor nieuwbouw Beijum-Oost

11 apr 2017

Op maandag 10 april jl. ondertekenden Zorggroep Groningen, Christelijke Woningstichting Patrimonium, De Zijlen en de gemeente Groningen een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw in Beijum-Oost. Hiermee bekrachtigen de partijen hun samenwerking om te komen tot aardbevingsbestendige en duurzame nieuwbouw op het terrein van het voormalige verpleeghuis Innersdijk in Beijum (Ypemaheerd).

 

Nieuwbouw Innersdijk

Eind 2011 verhuisden de cliënten van het oude Innersdijk in Beijum naar de tijdelijke huisvesting in Ten Boer. Op de oude locatie in de stad Groningen zal een nieuw verpleeghuis worden gerealiseerd. De bouw van het nieuwe gebouw gaat in januari 2018 van start en biedt plaats aan 96 cliënten met vermindering van eigen regie. Het plan is dat de nieuwbouw van Innersdijk in het voorjaar van 2019 klaar is.
 

Nieuwbouw Patrimonium

Naast de nieuwbouw van Innersdijk, wordt er op het terrein een gebouw van Christelijke Woningstichting Patrimonium gerealiseerd. Het gebouw omvat in totaal 48 wooneenheden en wijkvoorzieningen. Daarvan zullen 24 appartementen door Patrimonium worden verhuurd aan De Zijlen voor mensen met een verstandelijke beperking. De overige 24 seniorenwoningen worden door Patrimonium zelf verhuurd. Op de begane grond, die gehuurd wordt door de gemeente Groningen, komen het WIJ-team Beijum en de Stichting Buurtcentra In Beijum. Dit ter vervanging van de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn. De bouw gaat medio mei aanstaande van start.

 

Op de foto vlnr: Ruud van Erp (gemeente Groningen), Peter Drenth (Zorggroep Groningen), Auke de Vries (Patrimonium), Paul Oortwijn (gemeente Groningen), Harold Boersma (gemeente Groningen), Hans Buist (De Zijlen).

Op de voorgrond vlnr: Margriet Hommes (Zorggroep Groningen), Hetty de With (De Zijlen), Wolbert van der Haar (Arcadis).