Prestigieuze Scriptieprijs gaat naar onderzoeker van Zorggroep Groningen

26 mrt 2015

Op dinsdag 24 maart werd in Assen de scriptieprijs voor jonge fysiotherapeutische onderzoekers uitgereikt door het regionale genootschap van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor de Fysiotherapie). Vier kandidaten streden om deze eer waaronder Floor Kruger, afgestudeerd fysiotherapeut en inmiddels werkzaam binnen Zorggroep Groningen, die er met de prijs vandoor ging.

Floor ging onder begeleiding van de EBC Academy onderzoekscoördinatoren Maarten Westmaas en Nicolien Ottens aan de slag voor de afdeling fysiotherapie. Zij onderzocht of de huidige trainingsmethode voor mensen met een nieuwe knie of heup nog wel aan de nieuwste inzichten van de wetenschap voldoet. Een vraag die ook belangrijk was vanwege het in te richten zorgpad.

Na het methodisch doorspitten van meer dan vierhonderd wetenschappelijke artikelen kwam Floor met een advies aan de afdeling fysiotherapie en een prachtige scriptie die beloond werd met een negen. En nu dus ook met de scriptieprijs!

De scriptie is een mooi voorbeeld van hoe de EBC Academy streeft naar het in de praktijk terugbrengen van inzichten waardoor de kwaliteit van onze dienstverlening verbeterd.