NLdoet-klussers steken handen uit de mouwen bij Zorggroep Groningen

18 mrt 2016

Afgelopen weekend,11 en 12 maart, vond de landelijke vrijwilligersactie NLdoet weer plaats. In het hele land staken mensen de handen uit de mouwen om organisaties in de buurt te helpen met klussen waarvoor anders vaak de menskracht ontbreekt. Ook bij Zorggroep Groningen zijn de handjes uit de mouwen gestoken. We zijn inmiddels een hele ervaren NLdoet-organisatie en mochten ook dit jaar weer veel vrijwilligers ontvangen.

Voor Maartenshof was er een helder opdracht: het lenteklaar maken van de balkons en de terrassen! In kleine groepen werden bloempotten schoongemaakt, balkons aangeveegd en gesopt en viooltjes geplant. Een fris klusje, want het zonnetje liet zich helaas niet zien. Andere vrijwilligers had geluk met een warm plekje: bij de poffertjespan! Zij hebben bewoners en patiënten getrakteerd op heerlijke poffertjes. Deze dames kwamen van het Werkman College en  waren aan de slag voor NLdoet in het kader van hun maatschappelijke stage. Vanuit Maartenshof stuurde onder meer Gea Swijgman, Activiteitenbegeleider, de klussers vandaag aan. “Het loopt prima!” zegt ze halverwege de ochtend tevreden. “We kunnen ons ieder jaar verheugen op veel animo voor NLdoet bij Maartenshof en iedereen is lekker aan de slag!”.

Ook in Innersdijk en Bloemhof in Ten Boer hebben vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken. Zo zijn cliënten verrast met een heerlijk vers gebakken eitje, zijn er gezamenlijk appelflappen gebakken en stonden vrijwilligers klaar om gezellig te wandelen. Onderstaande een aantal sfeerfoto’s van een geslaagde NLdoet!