Intentieovereenkomst ondertekend voor nieuwbouw Beijum- Oost

15 jun 2016

Maandagmiddag 13 juni hebben Margriet Hommes en Peter Drenth, Raad van Bestuur van Zorggroep Groningen, de intentieovereenkomst ondertekend voor de nieuwbouw Beijum- Oost, het zogenaamde 'derdengebouw'. Naast dit gebouw zal het nieuwe Innersdijk worden gerealiseerd. Zorggroep Groningen wil hier een zorgcomplex voor ongeveer honderd cliënten bouwen. Indien nodig kan het complex worden uitgebreid. Het nieuwe Innersdijk is naar verwachting begin 2019 gereed.

V.l.n.r. op de foto Theo Aalbers (Stichting de Zijlen), Wethouder Roeland van der Schaaf, Auke de Vries (Woningcorporatie Patrimonium), Margriet Hommes en Peter Drenth (Zorggroep  Groningen).
V.l.n.r. op de foto Theo Aalbers (Stichting de Zijlen), Wethouder Roeland van der Schaaf, Auke de Vries (Woningcorporatie Patrimonium), Margriet Hommes en Peter Drenth (Zorggroep Groningen).

Verschillende instanties

Het derdengebouw zal straks onderdak bieden aan verschillende instanties. De intentieovereenkomst werd samen met Auke de Vries van Woningcorporatie Patrimonium, Theo Aalbers namens Stichting de Zijlen en wethouder Roeland van der Schaaf namens de gemeente Groningen ondertekend. Op de begane grond, die gehuurd wordt door de gemeente Groningen, komen het WIJ-team Beijum en de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn. Daarnaast biedt het gebouw op de bovenste vier verdiepingen in totaal 24 appartementen voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking van De Zijlen. Het gaat om zes appartementen per etage. Patrimonium bouwt op diezelfde verdiepingen 24 appartementen voor ouderen, maar dan aan de andere kant van het gebouw. De planning is dat het ‘derdengebouw’ in februari 2018 klaar is.