Hereniging met jongste zus door project ‘De wens van de mens’ van Zorggroep Groningen

09 aug 2016

Mevrouw IJzer, cliënt in A.G. Wildervanck van Zorggroep Groningen, en haar jongste zus hebben elkaar al drie jaar niet gezien. Hun lichamelijke gesteldheid maakt het de laatste jaren steeds moeilijker om bij elkaar op bezoek te gaan. Daarom spraken ze elkaar alleen nog maar via de telefoon. Tot grote vreugde van mevrouw IJzer kwam daar vrijdagmiddag 5 augustus verandering in. Haar ingezonden wens bij het project ‘De wens van de mens’ is één van de cliëntenwensen die Zorggroep Groningen dit jaar vervult.

Keuvelen en koffie drinken

Mevrouw IJzer: “Vroeger gingen we vaak bij elkaar op bezoek, maar tegenwoordig is de rit naar mijn zus een hele onderneming. We hebben elkaar al veel te lang niet gezien en dat vinden we beiden heel jammer. Daarom heb ik voor ons samen deze wens ingestuurd.” Mevrouw IJzer had er niet op gerekend dat haar wens in vervulling zou gaan. “Ik wist niet wat ik hoorde toen ze het me vertelden!”

Sinds een aantal weken verblijft haar zus op een andere locatie van Zorggroep Groningen, namelijk Maartenshof. “Het was een emotionele ontmoeting na zo’n lange tijd. Maar we hebben erg genoten en elkaar helemaal bijgepraat!”

De wens van de mens

Vanuit onze nieuwe koers ‘Altijd de mens zien’, beloven we er alles aan te doen om wat voor onze cliënten waardevol is te behouden. Hier werken alle collega’s hard aan. Met het idee ‘De wens van de mens’ zetten we ons, naast de reguliere zorg, met elkaar in om onze belofte waar te maken.

Uit gesprekken met cliënten bleek dat velen heel blij worden van kleine initiatieven. Vanuit deze gedachte is het project ‘De wens van de mens’ ontstaan. Wensen waaraan je moet denken zijn bijvoorbeeld een visje eten bij de visboer, een familiediner of een dagje uit. Dit soort extraatjes maken juist het verschil voor onze cliënten. Cliënten konden op elke locatie op een groot hart wensen achter laten. De cliëntenraden van elke locatie kozen drie wensen die in vervulling gaan.