1ste wensen van project ‘De wens van de mens’ 2017 vervuld

28 apr 2017

Na het succes van afgelopen jaar wordt er binnen Zorggroep Groningen ook dit jaar weer een aantal kleine hartenwensen van cliënten vervuld vanuit het project ‘De wens van de mens’. Samen met de cliëntenraden zijn er drie wensen per locatie uitgekozen. De eerste wensen zijn inmiddels vervuld.

Dhr. Snieders uit Innersdijk
Dhr. Snieders uit Innersdijk

Voormalig bokskampioen bezoekt bokswedstrijd

Op 25 maart is de eerste wens van 2017 in vervulling gegaan. Dhr. Voornhout van de afdeling Lindenhof in Bloemhof is voormalig bokskampioen uit de regio. Hij heeft jaren op hoog niveau gebokst en zijn wens om nog een keer bokswedstrijd te mogen zien is uitgekomen. Van de wens zijn filmopnames gemaakt door Samen in Beeld, een mediaproject voor en met ouderen. De opnames worden nog gemonteerd tot een mooie sfeerimpressie. Zodra de film online komt, zetten we een linkje op de website.

Genieten van een concert in Oosterpoort

Dhr. Snieders van de afdeling Ennemaborg in Innersdijk is op 30 maart samen met zijn vrienden naar een concert in de Oosterpoort geweest. Meneer is vroeger muzikant geweest en speelde in verschillende bands. Hij is enorm muzikaal en bespeelde verschillende instrumenten waaronder klarinet. Op zijn kamer in Innersdijk staan een paar van zijn favoriete instrumenten uitgestald. Zijn grootste wens was nog een keer met vrienden naar een concert te gaan. Het werd een klassiek concert in de Oosterpoort. Het was een prachtig concert met een optreden van een Argentijnse bandoneonspeler Astor Piazzolla. Hij ontdeed de tango van alle clichés, voegde er een nieuwe dimensie aan toe en maakte daarmee geschiedenis. Na het concert kwam meneer Snieders terug met een grote glimlach op zijn gezicht. Hij vertelde dat hij het erg mooi had gevonden om hier samen met zijn vrienden naar te luisteren. Zijn vrienden zijn erg dankbaar dat Zorggroep Groningen deze mogelijkheden biedt voor cliënten.

De wens van de mens

Vanuit de koers van Zorggroep Groningen, ‘Altijd de mens zien’, beloven we er alles aan te doen om wat voor onze cliënten waardevol is te behouden. Hier werken alle medewerkers en vrijwilligers hard aan. Uit onze gesprekken met cliënten bleek dat juist kleine initiatieven veel voor mensen kunnen betekenen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een visje eten bij de visboer, een familiediner of een dagje uit. Dit soort extraatjes maken juist het verschil voor onze cliënten. Vanuit deze gedachte zijn we begin 2016 het project ‘De wens van de mens’ gestart.